Vereniging

Rav Brachot is sinds 1972 actief in Nijkerk en bestaat op dit moment uit een groep van ongeveer 25 enthousiaste leden van verschillende leeftijden.
We hebben een uitgebreid dansrepertoire. Volksdansen kenmerkt zich door traditionele muziek en bewegingen die ontwikkeld zijn in een bepaalde streek of land. Vaak zijn deze traditionele dansen ook de basis voor nieuwere, door bekende choreografen geschreven dansen. Dit geeft een mooie combinatie van folklore én nieuwe stijlen. Dansen is van alle tijden en culturen en iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

Van 19.20 uur tot  20.30 uur staan er internationale dansen op het programma uit onder andere de Balkan, Rusland, Armenie en Nederland.
Van 20.45 uur tot 22.10 uur staan de Israelische dansen centraal. Israëlische dans is een energieke vorm van dans op eigentijdse muziek. De dansen zitten vol draaien, sprongen en armbewegingen. Doordat de joden over de hele wereld verspreid hebben gewoond, zijn er vele invloeden merkbaar in de Israëlische dans: Arabisch, Spaans, Oost-Europees, Jeminitisch enzovoort, waardoor de dansen heel afwisselend zijn.

In september en januari start bij voldoende deelname een instroomcursus. Voorafgaand aan de reguliere dansavond (vanaf 19.00 uur) worden in tien lessen de belangrijkste basispassen aangeleerd en toegepast in verschillende dansen. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die nog geen volksdanservaring hebben of hun kennis willen opfrissen. 

Wie al wel danservaring heeft, maar geen tijd om elke week te dansen, kan gebruik maken van onze vijf- rittenkaart. Deze kaart is een seizoen geldig.

Uiteraard is het altijd mogelijk vrijblijvend een proefles te volgen. Neem hiervoor contact op met het bestuur.

Naast onze wekelijkse danslessen hebben we een aantal keer per jaar een dansavond met een thema of een andere activiteit. We nodigen minimaal een keer per jaar zelf een gastdocent uit, die gespecialiseerd is in dansen uit een bepaald land. Daarnaast hebben we een dansavond Israelisch onder leiding van onze eigen dansleidster. Wie het leuk vindt kan ook mee naar speciale dansavonden, -weekenden of –workshops bij andere verenigingen.
In het voorjaar organiseren we een gezellige voorjaarswandeling met lunch.

Wie is online

We hebben 135 gasten en één lid online